Tuesday, September 23, 2008

Kick wheel (not to be mistaken with Kill Bill)

CATALAN AND ENGLISH COMMENTS

Català: d'aquesta foto m'agrada l'energia i la ràbia que deixa anar. La il·luminació a contrallum, juntament amb la pols que deixa entreveure li dona el toc de gràcia.

Post-processat: calia accentuar el contrast per fer més palesa la pols i donar un to càlid a la llum fent més saturats i lluminosos els tons grocs i ocre.

P.S.: podeu criticar tot el que vulgueu, no m'enfadaré pas i, fins i tot, us podria arribar a fer cas, qui sap ... :-)

English: I like the energy and hate in this shot. The backlight and the visible dust certainly help the shot pop-up.

Post-processing: I added contrast and warmed the light by increasing the luminance and saturation of the yellow and orange colors.

P.S.: feel free to critizise as much as you like, I won't get angry and I might even follow some of your recommendations, who knows ... :-)

- cameraphone upload by ShoZu

5 comments:

Toni Tugues said...

Això no és cap critica, és un punt de vista..hi afegiria un lleuger vinyetejat (crec que s'escriu aixi).. que donaria encara més força a l'acció.. tot el demés que li has fet, està de luxe :)

Salut!

Anonymous said...

Pues aprovecho la invitación para criticar ;) La foto me gusta mucho, sobre todo la luz y la energía que sale de la escena. La única pega y eso ya no tiene remedio es que si hubieras clavado el enfoque en la rueda, la foto ya sería la hos....! :)

Joan Marc Carbo Arnau said...

@toni tugues - crec recordar que ja n'hi vaig fer una mica, però certament es podria accentuar. Sempre em fa por no passar-me per massa. Moltes gràcies pel comentari.

@josé-angel - uf! difícil. Yo creo que la rueda está desenfocada por la velocidad de obturación y no por el foco. Si hubiera disparado más rápido se hubiera perdido la sensación de movimiento, quizás. En fin, que la próxima vez habrá que disparar más pruebas para tener dónde elegir. De todos modos, o vas con un portátil a la escena del crimen y vas revisando como queda o es muy difícil apreciar el resultado final a través del LCD. Muchas gracias por el comentario.

Anonymous said...

M'agraden els ocres i la pols, en la que fins i tot es pot veure el remolí d'aire que crea la roda.

Em falla aquesta espècie de llum paràsita que es cola per la part superior.

Referent al teu comentari sobre l'enquadrament de la fotografia del cementiri de Sarrebourg dir-te que m'ho han esmentat més vegades el tema de l'enquadrament sobre aquesta fotografia. Després de donar un petit passeig pel cementiri per fer-me una idea del espai, va ser la manera que vaig trobar de donar-li un toc d'inestabilitat, que transmetés nerviosisme i no la calma, pau i tranquil·litat que estem acostumats a veure en les fotografies de cementiris.

Una altra coseta. El diumenge vaig estar fent unes fotos a uns in-line skaters i BMX freestylers i potser quedo amb ells per fer una sessió. Estava pensant en buscar alguna fàbrica abandonada o similar on fer les fotografies. Al veure aquesta fotografia teva he pensat que potser coneixies algun lloc d'aquest tipus per Barcelona.

Salutacions!

Joan Marc Carbo Arnau said...

@ramon - efectivament la llum paràsita molesta i prové de les finestres que hi havia a sobre. Vaig eliminar-les però veig que no ho vaig fer prou bé perquè te n'has adonat :-)

Malauradament no conec pas cap indret com aquest a Barcelona. Però, de tota manera, els skaters volen llocs amb forces desnivells no?