Wednesday, September 24, 2008

La Mare de Déu de la Mercè

CATALAN AND ENGLISH COMMENTS

Català: ara us enganyaré i us diré que la foto està moguda a propòsit per donar moviment a la Mare de Déu, però no és cert. El cert és que hi havia un munt de gent, la majoria fotògrafs, que lluitàvem per obtenir la instantània de torn. I jo la vaig obtenir, però no és aquesta. M'explicaré, el concurs Fotomercè 08 obliga a presentar obres que no hagin estat publicades (i penjar a Flickr és publicar), per tant, no puc penjar les fotografies que hi presento fins que no donin els premis. Quan els donin, com que no me'n tocarà cap, llavors les podré penjar com vaig fer l'any passat. Per cert, tot i que no em "vaig menjar ni un rosco", com a mínim me'n varen seleccionar una de les que vaig enviar en paper l'any passat. Aquí va la seleccionada l'any passat.

 

Tota aquesta parrafada és per poder-vos mostrar la fotografia que he presentat a Fotomercè 08 en format digital. Com que resulta que les fotografies en format digital sí que les publiquen immediatament per part dels organitzadors, llavors us puc posar un enllaç a la còpia que ells han penjat i no estic pas violant les bases del concurs.

La Mare de Déu de la Mercè

O sigui, que avui teniu tres fotografies pel preu d'una.

Post-processat: aquesta fotografia de la Mare de Déu està feta en condicions de contrast extrem i els colors no surten massa bé, per això l'he convertida a blanc i negre. He hagut d'aclarir un xic les cares de les persones i augmentar el contrast de la Mare de Déu. També he afegit un lleugeríssim split-toning tintant de blau les ombres i de groc les llums.

P.S.: podeu criticar tot el que vulgueu, no m'enfadaré pas i, fins i tot, us podria arribar a fer cas, qui sap ... :-)



English: now I'll tell you a lie, the shot is blurry because I wanted to stress the movement of the Virgin Mary statue. The truth is that the place was pretty crowded, full of photographers trying to get their shot. I got my shot indeed, but it's not this one. I'll explain it to you, the Fotomercè 08 photografic contest doesn't allow you to enter pictures that have already been published (and posting a picture to Flickr is a kind of publishing), thus, I cannot send my entries in the contest to Flickr untill they publish the winners. But there is an exception to this rule, the organizing comitee publishes the picture you send in digital format, so I can link you to the official posting without violating the contest rules. Please see next comment to look at my entry.

Post-processing: this shot of the Virgin Mary has been shot under extreme contrast conditions and colors render badly, that's why I've used b&w. I've also had to lighten people's faces and increase the contrast of the statue. And finaly I've used a very slight split tonning turning the shadows a little blue and the hightlights a bit yellow.

P.S.: feel free to critizise as much as you like, I won't get angry and I might even follow some of your recommendations, who knows ... :-)

6 comments:

Anonymous said...

Pues a ver si tienes suerte! :)

Marianna Di Ferdinando said...

Mucha Suerte JoanMarc!
ya me dirás para ir a ver tus fotos en la Expo! hay q ser positivos!(y me ha gustado mucho la foto ;))
Feliz Mercé
Petons!

Vive Malabar said...

Ya ya ...esa excusa de que no la puedes publicar... huele a que inguna salió bien y el guerrero cuenta batallitas... Jijijijiji que nooo, que es bromaa, seguro que has hecho algo maravilloso, y este año te llevas el gatito al agua, desde aquí cruzamos los dedos!

Suerteeeeeeee!!!!

Joan Marc Carbo Arnau said...

@josé-angel - gracias.

@differ - gracias.

@vive malabar - gracias.

Anonymous said...

Me gusta la elección de tu foto. Que tengas mucha suerte!

Joan Marc Carbo Arnau said...

@lucia - gracias